biztonság

GKrellM - a professzionális rendszerfigyelő Windows és Linux rendszerekre

Szeretnéd tudni, hogy mi folyik a számítógépen, miközben "homokórázik", de nincs türelmed nyitogatni a Parancssort vagy a Terminált és a Feladatkezelőt? Ez a leírás bemutat egy a Windows és Linux rendszerekre egyaránt nagyon régóta elérhető és még ma is használható profi megoldást, amellyel részletesen testre szabva valós időben bármikor rápillanthatunk például a számítógépünk hálózati adatforgalmára vagy a processzor és a memória használatára.

_

A Google Drive használata a Linux rendszereken

Ez a leírás egyfajta lehetőséget ad arra, hogy a Google-nél regisztrált Google Drive felhő-alapú tárhelyünk tartalmát a Linux rendszereken is a merevlemezünkre szinkronizáljuk.

_

Az asztali ikonok helyzetének megőrzése a Windows 10 rendszeren

A Windows-rendszereken számos felhasználó tapasztalhatta már, hogy az asztalán szépen összerendezett parancsikonjai a következő számítógép-bekapcsoláskor már nem a képernyő megszokott területén helyezkednek el. Az ilyen fajta problémák megoldására készült el a DesktopOK nevű segédprogram.

_

Professzionális vihar-előrejelző - számítógépre és mobilra is

Ez a leírás bemutat egy nagyszerű lehetőséget, amivel bárhol és bármikor megtekinthetjük az aktuális földrajzi elhelyezkedésünk szerint az ottani és környékbeli viharok közeledését. Amennyiben vihar közeleg, annak erősségét is megismerhetjük a különféle színjelölések alapján.

_

Professzionális rendszerkarbantartás a Windows 10 rendszeren

A számítógépet, ahogyan például egy gépjárművet is a megfelelően zökkenőmentes működés érdekében rendszeresen karbantartani szükséges. Ez a leírás a számítógép rendszerének karbantartásához nyújt egyfajta segítséget.

_

Laptopok és mobiltelefonok akkumulátor-használatának részletes kielemzése, javítása

Eddigi leírásaimban már részletesen bemutattam a Linux és a Windows rendszerű számítógépekre is olyan lehetőségeket, amellyel hosszabb élettartamot nyerhetünk ki laptopunk akkumulátorából. Most pedig a Windows 10 alapú laptopok és mobiltelefonok részére nyújtok olyan további információt, amellyel még gazdaságosabbá tehetjük azok mindennapos használatát.

_

A legjobb reklámblokkoló használata a Windows 10 Edge böngészőjében

Internetes böngészéseinket általában a két legismertebb - de nem feltétlenül a két legjobb - böngészőprogram egyikével - Google Chrome vagy Mozilla Firefox - végezzük. Sokan idegenkednek a Windows 10 alapértelmezett böngészőjének, a Microsoft Edge-nek a használatától, pedig vannak nagyon jó tulajdonságai - például gyorsaság, speciális újítások stb. -, amelyek közül most a weboldalak bosszantó reklámjainak kikapcsolásához nyújtok segítséget.

_

Számítógépünk antivírus-védelmének erősítése a Windows 10 rendszeren

Jó esetben már mindenki megtalálta a számára leginkább bevált módszert a számítógépes kártevők ellen való védekezésre - sokszor tökéletesen védettnek mégsem érezhetjük magunkat. Sajnos mivel naponta jelennek meg újabb fertőzések, ezért nem árt, ha a jelenlegi védelmünk hatékonyságát tovább erősítjük. Az alábbiakban erre mutatok be egy nagyszerű - és ingyenes - lehetőséget.

_

A Windows 10 Update szolgáltatásának testreszabása

A Windows 10 megjelenése számos pozitív és negatív újítást hozott magával. Ezek közül most a legtöbb ember számára az egyik legbosszantóbbra - a Windows Update-re - nyújtok megoldást.

_

A Windows 10 gyári felhőszolgáltatásának bemutatása

A számítógépes adataink biztonsági mentése mindig a legfontosabb teendők közé tartozik manapság. Ennek megoldására sokféle módszer létezik - ezúton a Windows 10 gyárilag és ingyen kínált megoldását fogom bemutatni.

_

Merevlemezek és SSD-meghajtók élettartamának ellenőrzése

A számítógépek - élettartami szempontból nézve - egyik legérzékenyebb részegységei a háttértár-egységek - pl.: USB-meghajtók, merevlemezek és SSD-meghajtók. Az alábbi rövid leírást követve leellenőrizhetjük, milyen állapotban vannak merevlemezeink és SSD-meghajtóink jelenleg, és előreláthatólag mennyi idő van még azok élettartamából, mielőtt végleg tönkremennének.

_

A Windows 10 rendszer Defender programjának teljes kikapcsolása

Korábban részletezve tanácsot adtam, hogy a Windows rendszerű számítógépeken milyen lehetőségeink adódtak a számítógépes vírusok elleni védekezésben. Mivel a Windows 10 rendszer alapból is tartalmaz egy beépített vírusvédelmi szoftvert - Windows Defender néven -, ezért nagyon sokan úgy gondolják, hogy nem is szükséges mást használni. Az alábbiakban azok számára nyújtok segítséget, akik mégis a Windows Defender program komplett lecserélése mellett döntenek.

Antivir

Oldalak

Feliratkozás RSS - biztonság csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.